Evlilik hazırlıkları yapan genç, fikirlerine çok değer verdiği yaşlı amcanın …

Evlilik hazırlıkları yapan genç, fikirlerine çok değer verdiği yaşlı amcanın …
Sevgi ve saygı ile ilgili hikayeler
EVLİLİĞİN TADI TUZU
Evlilik hazırlıkları yapan genç, fikirlerine çok değer verdiği yaşlı amcanın kapısını çalmış. Biraz sohbet ettikten sonra “Amca!” demiş, “Allah (c.c.) nasip ederse kısa bir süre sonra nikâh merasimimiz olacak. Sizi de bu mutlu günümüzde yanımızda görmek isteriz.”
İhtiyar amca bu güzel davete çok sevinmiş. Genci tebrik etmiş ve düğün davetini de memnuniyetle kabul etmiş. Genç “Eğer kabalık etmiş olmazsam sizden bir şey daha rica edeceğim.” demiş. İhtiyar amca “Estağfirullah buyur evladım.” demiş. Genç “Eğer mümkünse düğün hediyemi sizden şimdi istiyorum.” deyince adamcağız çok şaşırmış ve hayretle gence bakmış. Genç tebessüm etmiş ve söze devam etmiş: “Eğer şu soruma cevap verirseniz en güzel düğün hediyesini bana vermiş olacaksınız.” Yaşlı adam: “Buyur yavrum, dinliyorum.” demiş ve genç: “Hayatımı birleştireceğim kızı çok seviyorum; ama evlendikten sonra mutsuz olmaktan korkuyorum. Ömür boyu mutlu bir aile olmak için ne yapmamız lazım, söyler misiniz?” demiş.
Yaşlı amca bir süre düşünmüş ve ardından şöyle demiş: “Evladım, yemek tadı tuzu olmadan da yenir; ama lezzetli olmaz. Yemeğin tadını tuzunu unutmamak lazım.”
Delikanlı bu cümlede bir nükte olduğunu fark etmiş. “Amca, peki evliliğin tadı tuzu nedir, söyler misiniz?” demiş.
Yaşlı amca “Evlilik aşının tadı sevgi, tuzu saygıdır. Evlilik aşına sevginizi katarsanız, o yuva buram buram mutluluk kokar. Saygıyı evliliğinizden esirgemezseniz bir ömür boyu o mutluluğu kaybetmezsiniz.” diye cevap vermiş.
Sakla samanı gelir zamanı ne demek? Bir eşyayı sağlamalıyız bi kaç gün sonra ihtiyacımız olur o yüzden saklamalıyız
Sevgili arkadaşlar ben bu siteyi öneriyorum gayet iyi benimki yarışmaya katılacak 60 yane yazmam gerek daha sonra görüşürüz
Araştırma ödevlerini yapabilirsiniz benim sözlüğün yarışmaya girecek bence gayet uygun bi yer bilmeyen lere öneririm bende bilmiyordum bence bundan yazıyorum
Birinin aşırı heyecanlanarak ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmeyecek durumda olması demektir.
Teşekürederim çok iyi 😊😇🤗