ABD’nin işlediği büyük cinayet

Atom bomba

ABD’nin işlediği büyük cinayet

Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 76. yıldönümü
Bu olay Amerika’nın insanlığa karşı işlediği büyük cinayettir.
Washington, gayri meşru hedeflerine ulaşmak için insanlık dışı hiçbir çabadan çekinmemiştir.

Bu trajik olayın mağdurlarının anılması, nükleer silahlardan arınmış bir dünya idealinin peşinden gidilmesi ve bunun ciddiyetle sürdürülmesi gerekir. Bu tür silahların uğursuz gölgesi ve süregelen tehditler her zaman uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye atmaktadır.

Şimdiye kadar yalnızca pratik ve ciddi bir adım atılmamış olmakla kalmayıp, ABD’nin önderlik ettiği bu ülkeler silahlarını giderek daha fazla modernize etmekte ve nükleer silahlarını bir askeri güvenlik doktrinine yükseltmektedir.

Hiroşima-Nagazaki Atom Bombası

76 yıl önce ABD’ye ait Enola Gay adlı savaş uçağı Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine dünya üzerinde adeta ‘cehennemi’ yaşattı.
Tarihin seyrini değiştiren bu saldırı on binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.
Hiroşima’nın yüzde 70’ini yok eden 13 bin ton TNT (tri-nitro-toluen) eşdeğeri kuvvetindeki nükleer bomba, merkezinde 3 bin santigrat derece sıcaklık oluşturdu.
Bomba 1,5 kilometre çapındaki alanda her yeri dümdüz etti ve ilk aşamada 80 bin, 1945 yılının sonuna doğru ise 140 bin insanın ölümüne yol açtı.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir